Tuesday, December 06, 2005

Itsenäinen iltapuku

Alkuvaiheessa itsenäisyyden ylläpito oli raakaa peliä. Siinä tanner jyskäsi ja aitaa kaatui.Viittaan siis tässä vaiheeseen, jolloin hevoset vielä naivat.Itsenäisyyden nykyisessä tilassa e.m. tehtävä on delegoitu keinosiemennysyhdistyksille ja päähuomio kiinnittyy siksi iltapukutrendeihin.

Mediaa selatessa voi huomata, että itsenäisyyden syvin olemus heijastui sangen graafisesti kansanedustaja Tiuran ylösalaisin käännettyä tornadoa muistuttaneesta hässäkästä. Sen symbolinen arvo on nyt aamuteeveessä ohitettu kyseenalaisin perustein. Minusta se selkeästi kuvasti kuinka vaikea itsenäisyys on ensin valmistaa ja sitten pitää yllä. Kun se samalla hoiteli merkittävän osan juhlatilojen siivoukseta, voidaan valintaa pitää perin onnistuneena.

Jos itsenäisyyttä haluttaisiin kehittää nykypäivän arvoja vastaavaksi, niin kyllä yksi selkeä puute on tekstiviestiäänestyksen puuttuminen juhlavastaanoton TV-lähetyksestä. Jos osa kekkerien kustannuksista voitaisiin sillä tavoin rahoittaa, niin valtiolla voisi olla varaa osallistua vaikka soppatykillisellä köyhien ja asunnottomien itsenäisyysjuhlintaan. Nykyään joudutaan ehkä liiaksi priorisoimaan.

Asiaan vihkiytymättömälle on ehkä lopuksi hyvä tarkentaa, että linnanjuhlien kulut eivät juurikaan ole vähäosaisilta pois. Suurinta osaa juhlijoistahan ylläpidetään ympäri vuoden verovaroista, joten juhlinta-ajan he pysyvät poissa kotijääkaapeilta, ja paine tehdä korotuksia palkkaluokkiin tältä osin tasaantuu.

2 Comments:

Blogger Sun äitis said...

Mielettömän hykerryttävä loppukaneetti!

10:14 PM  
Blogger Moroskooppi said...

Minusta on aina hykerryttävää, kun koho katoaa pinnalta, eli joku arvostaa matoani.

1:59 AM  

Post a Comment

<< Home